Alkohol- och drogpolicy

Alkohol- och drogpolicy för Sollentuna Badminton

Sollentuna Badminton ställer oss bakom de riktlinjer som Riksidrottsförbundet beskriver.

För klubbens del innebär det att:

• Ingen försäljning av alkohol el tobak sker vid våra evengemang.
  • Vi uppmärksammar och följer lagstiftning avseende marknadsföring av alkohol och tobak.
  • Att alkoholbranschens sponsring av varumärke och sk lättdrycker, vilka kan förväxlas med alkoholdrycker eller tobaksprodukter, ej ska riktas till våra medlemmar.
  • Att klubben i sponsorsammanhang avstår från sådanna åtaganden som kan uppmuntra eller på annat sätt leda till ökad alkohol- eller tobakskonsumtion.
  • Att vi är medvetna om att allmänhet och media ställer större krav på oss när det gäller förhållandet till alkohol. Det innebär att vi som förening vid officiella uppdrag etc är medveten om att vi representerar hela idrotten och uppträder därefter.
  • Att vi som förening tar avstånd från sk supporteröl.
  • Att vi tar upp alkohol- och tobaksfrågorna vid våra ledar- och tränar-utbildning.
  • Att ungdomsledare och tränare görs uppmärksamma på att många barn har föräldrar med missbruksproblem och att dessa kan behöva extra stöd.

Uppdaterad: 02 DEC 2018 08:43

Sollentuna Badminton